جت هیتر

دستگاهها در مدلهای دوگانه سوز نیز تولید می‌شوند و قابلیت تبدیل سوخت در مدلهای تک سوز به آسانی وجود دارد .

مصرف برق نیز در این دستگاه‌ها ، یک سوم میزان مصرف برق در نمونه های مشابه می‌باشد.

این هیترها قابلیت اتصال به سیستم اتوماسیون را دارا می‌باشند

 تعداد دستگاه مورد نیاز در واحدهای مرغداری استاندارد و در سالن ١٢*٥٠ متر مربع دو دستگاه پیشنهاد میگردد. در پایان عرایضم موضوع مهم و کلیدی کیفیت و خدمات پس از فروش هیترهای زاگرس را عرض کرده و عرایضم را به پایان می‌برم.

خدمات پس از فروش جت هیتر

 از موارد مهم در استفاده از جت هیتر بحث خدمات پس از فروش می‌باشد. استفاده از قطعات مرغوب و اطمینان از فرآیند تولید و کنترل کیفیت در شرکت، تضمین کارکرد دستگاه ها به مدت یک سال را به ارمغان آورده است.

بنابراین محصولات شرکت زاگرس دارای یکسال گارانتی می‌باشند و شبکه گسترده فروش و خدمات پس از فروش شرکت در سراسر ایران و به صورت شبانه روزی در خدمت عزیزان می باشد . تلاش شبانه روزی مجموعه شرکت زاگرس و همکاران در سراسر ایران منجر به کسب استاندارد کیفی اتحادیه اروپا برای اولین بار در ایران جهت این محصول گشته است.

شرکت زاگرس دارای استاندارد کنترل کیفیت و استاندارد رضایت مندی مشتریان نیز می‌باشد.

برای اولین بار این بحث را عنوان و با تکیه بر دانش فنی مدیران و پرسنل توانمند خود تحقیقات گسترده ای در این زمینه آغاز نموده است . خوشبختانه تاکنون با تعامل نزدیکی که با دانشگاهها و موسسات علمی معتبر داخلی و خارجی و خبرگان این فن انجام شده ، نتایج مطلوب و قابل قبولی حاصل شده است و طرح ساخت جت هیتر ایرانی و بومی، مطلوب اقلیم ایران آغاز شده است

 هم اکنون بیش از بیست مدل جت هیتر در شرکت زاگرس تولید می‌گردند که در اماکن متنوعی از جمله مرغداریها ، صنایع و کارخانجات و پروژه های عمرانی وغیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

لذا با توجه به موضوع : نسبت به ارزیابی و آنالیز جت هیترهای تولیدی شرکت زاگرس جهت بهره برداری در مرغداریها می‌پردازیم :

این نوع هیترها می باید اختصاصاً برای سالنهای مرغداری طراحی شده و به دلیل کارکرد در محیط های با گرد و غبار زیاد به راحتی قابل تمیز کردن بوده و کاربرد ساده ای داشته باشند.

یکی از مزایای سیستم فوق این است، که با تولید هوای گرم در داخل سالن ، موجب کاهش رطوبت هوای سالن نمی‌شود ، که این امر از نظر بهبود سیستمهای مدیریت بسیار حائز اهمیت است.

با توزیع یکنواخت حرارت پرندگان سالم و شاداب تر بوده و رشد بهتری خواهند داشت. این دستگاهها در صورت نصب صحیح به تهویه سالن نیز کمک شایانی می‌نماید.

البته باید توجه نمود این دستگاهها حتما دارای ترموستات جهت تامین حرارت مورد نیاز سالن به صورت اتوماتیک باشد

هیتر باید دارای سیستم محافظه شعله بوده تا اگر بنا به هر دلیلی دستگاه قادر به ایجاد شعله نگردد مسیر تامین سوخت قطع شده و امکان نشت در سالن مرغداری وجود نداشته باشد. که در محصولات شرکت زاگرس موارد مذکور در سیستمی، کاملا هوشمند ، تعبیه شده است

مصرف سوخت در هیترهای مخصوص مرغداری با ظرفیت صد هزار کیلو کالری در ساعت، ۸ لیتر گازوییل یا ۱۲ متر مکعب گاز میباشد. که نسبت به نمونه های مشابه با این توان حرارتی ، پنجاه درصد در مصرف سوخت صرفه جویی صورت میگیرد.

راندمان حرارتی این دستگاهها ۹۹ درصد می‌باشد.

و نیز تجهیزات مورد استفاده در داخل سالن قابل استفاده هستند.

از دیگر فاکتورهای مهم کیفیت در این نوع ،هیترها شناخت شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه می‌باشد

امروزه نمونه‌های مختلفی از این نوع هیترها در کشور تولید میگردند که عینا کپی و مشابه نمونه های خارجی می‌باشند

 نکته مهم این است، با توجه به تفاسیر ذکر شده دسترسی به توان حداکثری در جهت بهره برداری مطلوب از این نوع هیترها ، شناخت شرایط اب و هوایی و اقلیمی منطقه می‌باشد.

تاکید میکنم دقت بفرمایید :

۱. شناخت شرایط اب و هوایی و اقلیمی منطقه

.۲. ایمنی

حال این سوال مطرح است

آیا تولید کنندگان این نوع هیترها در کشور به این موضوع پرداخته و چه اندازه در این زمینه پیشرفت حاصل نموده اند؟

پاسخ متاسفانه منفی می‌باشد و سازندگان، صرفا این نوع هیترها را کپی و حتی در جهت مصالح خود کپی ناقص انجام می‌دهد. این نقص ها شامل موارد زیر می شوند:

– عدم کیفیت سوخت ، شامل فاسد بودن گازوییل و مخلوط بودن با آب یا ذرات مختلف.

– در دستگاههای گاز سوز فشار نامناسب گاز طبیعی باعث کارکرد نامطلوب می‌شود.

– و در نهایت خوب مخلوط نشدن هوا و سوخت در دستگاه های بی کیفیت و دست سازهمه موارد فوق به تنهایی یا جمعا میتواند عملکرد ناقص دستگاه را باعث شوند .

در صورت بروز یکی از عوامل فوق راندمان حرارتی از ۱۰۰ درصد کاهش می یابد.

نحوه عملکرد دستگاه جت هیتر

اکنون اجمالا به نحوه عملکرد دستگاه می‌پردازیم :

در قسمت های مختلف این نوع هیترها، هوای لازم برای احتراق، از طریق فن و لوله های مخصوص تامین شده و

مجموعه سوخت منحصر به فرد در این نوع هیترها وظیفه مخلوط نمودن هوا و سوخت را در جهت دستیابی به حداکثر راندمان بر عهده دارند.

جنس خاص کوره و قطعات و طراحی مجموعه سوخت و تركيب مناسب سوخت و هوا از نکات مهم و حایز اهمیت در کارکرد دستگاه می‌باشد.

شرایط نصب استاندارد و مطابق با دستور العمل سازنده، توسط تکنسینهای مجرب عملکرد صحیح این نوع هیترها را از نظر کاهش گازهای آلاینده در حد مجاز تضمین می‌نماید.

از دیگر نگرانی های مطرح شده در جت هیترها خطر آتش سوزی این دستگاه ها می‌باشد.

خوشبختانه شرکت زاگرس تنها تولید کننده این نوع هیترها در کشور می‌باشد که سیستم الکترونیکی و فرمان دستگاهها را تولید میکند و جهت جلوگیری از آتش سوزی تدابیر خاص و منحصر به فردی اندیشیده است

انواع گوناگونی، از دمندههای هوای گرم براساس

ظرفیت

طراحی ساختمان

نوع مصالح

عایق بندی

نظر به اینکه هزینه انرژی، یکی از عوامل مهم تاثیر گذار بر قیمت تمام شده گوشت مرغ است، هدف آنست که با صرفه جویی در سوخت مصرفی، هزینه انرژی را کاهش داد و همزمان نیز از طریق بکارگیری سیستمهای گرمایشی نوین، به افزایش راندمان دسترسی پیدا نمود.

با بهینه سازی و نوسازی تجهیزاتی از قبیل سیستمهای گرمایشی و بهره گیری از بازده صد در صد سوخت و یکنواختی حرارت میتوان تعداد پرنده در واحد سطح را افزایش داده و در نهایت به سودآوری مطلوب رسید.

باید توجه نمود که در احتراق، سه عامل سوخت اکسیژن و تولید حرارت ، حائز اهمیت است.

اگر این عوامل متناسب باشند می‌توان به احتراقی مناسب دست یافت

در مرحله اول احتراق، سوخت با اکسیژن ترکیب شده و پس از اشتعال منواکسیدکربن و بخار آب تولید میکند و دما تا حدود ٦٥٠ درجه سانتی گراد افزایش می یابد. سیستمهای نوین حرارتی این قابلیت را دارند که با احتراق کامل ، حرارت را به بیش از میزان فوق و در حدود ۸۵۰ درجه سانتی گراد برسانند. حال اگر درجه حرارت به اندازه کافی بالا نرود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

مقدار گازهای مضر افزایش یافته، و احتراق، ناقص انجام خواهد شد.

یکی از نگرانی های مرغداران محترم در هنگام استفاده از این نوع هیترها گازهای متصاعد شده از آن است . در سیستم هیترهای دمنده هوای گرم افزایش گازهای مضر در سالنهای مرغداری ناشی از موارد ذیل میباشد :

۱ – کمبود هوای تازه و کاهش اکسیژن مورد نیاز چرخه سوخت بر اثر نصب غیر استاندارد دستگاه در مکان نامناسب ۲

2- پایین بودن درجه حرارت کمتر از ۸۵۰ درجه سانتی گراد، بر اثر تنظیم نبودن دستگاه و قطعات نامرغوب تشکیل دهنده هیتر

معایب سیستم کوره هوای گرم

 ۱ – مصرف سوخت و برق بالا

 ۲- محل وسیع جهت نصب

3- هزینه های کانال کشی

معایب سیستم های تابشی

۱ – عدم کارکرد در سالنهای ارتفاع کوتاه

۲ – تابش مستقیم به سر جوجه و عدم رضایت جوجه

3- گرم شدن آب بر اثر تابش و عدم تمایل به مصرف آن توسط جوجه

۴- کم شدن وزن جوجه بر اثر تابش

5- سرد شدن سالن بر اثر کارکرد فنها

پس از مقایسه ای که انجام شد هیترهای دمنده هوای گرم یا همان جت هیترها را حضور محترم توضیح خواهم داد

هیترهای دمنده هوای گرم یا همان جت هیترها

ایجاد گرمای مناسب به ویژه در طی اولین روزهای زندگی پرندگان بسیار حائز اهمیت بوده و تاثیر فراوانی در سلامتی و عملکرد و نیز میزان رشد در طی دوره پرورش پرندگان دارد.

سیستم های نوین دمنده هوای گرم موجب ایجاد شرایط مطلوب در سالن مرغداری میگردد. این دستگاه ها با نصب در داخل سالن مرغداری موجب تولید گرمایی یکنواخت می شوند. این تجهیزات به طور معمول با استفاده از گاز طبیعی پروپان و یا گازوئیل مورد استفاده قرارمی گیرند و نیاز به نصب دودکش ندارند.

گرمای تولید شده از این طریق ۱۰۰ درصد برای طیور سودمند بوده و هیچ گونه اتلاف حرارت وجود ندارد این سیستمها را میتوان براساس توان، در هر قسمت از سالن و به تعداد مورد نیاز نصب نمود.

ضعف مدیریت ساختمانها و تاسیسات غیر ،استاندارد بهره نبردن از امکانات و تجهیزات اولیه مورد نیاز جهت پرورش طیور و نیز نا آشنایی و عدم استفاده از فن آوریهای نوین جهت تامین گرمایش سالن ها همگی دست به دست هم داده است تا صنعت مرغداری را به عنوان یکی از پر مصرف ترین صنایع کشور از نظر سوخت معرفی نماید.

اتلاف دما در ساختمانهای مرغداری میتواند به یکی از روش های ، همرفت، رسانش و تابش و یا ترکیبی از روشهای فوق باشد.

 انتقال گرما از طریق رسانش هنگامی اتفاق میافتد که تماس مستقیمی بین مناطق سرد و گرم وجود داشته باشد اگر یک طرف ماده گرم شود حرارت از داخل ماده به سمت قسمت سردتر هدایت میشود.

جابجایی حرارت از طریق همرفت، معمولا بستگی به هوا و یا آبی دارد که گرما را از منطقه گرم به منطقه سرد منتقل نماید.

انتقال گرما بوسیله تابش، زمانی رخ میدهد که دو سطح، دارای اختلاف درجه حرارت باشند سطح ،گرمتر حرارت را به سوی سطح سردتر تابیده، بدون اینکه هوای بین این دو سطح گرم .شود حرارت خورشید یک نمونه از دمای تابش میباشد طیور می توانند از طریق تابش به سطوح سردتر از قبیل سقف و یا دیوار سالن مرغداری حرارت بدن خود را

از دست بدهند.

عایق بندی موجب کاهش افت حرارت یک ساختمان مرغداری به وسیله هر کدام از روشهای فوق میشود.

با کسب اجازه از حضار محترم در ابتدا مواردی کلی بابت مقایسه سیستمهای گرمایشی موجود در مرغداریها را به عرض می‌رسانم :

معایب چهارشاخ و مشعل بدون فن

 ۱ – راندمان ۱۵ درصد

۲ – مصرف سوخت بالا

3- خطر آتش سوزی

۴- عدم انتقال مساوی گرما

۵ گرمایش بیش از حد اطراف هیتر

۶- اشغال فضای سالن

مورد دیگری که میتوان به آن اشاره نمود، آنست که در سال گذشته ٩٤١ هزار تن گوشت مرغ تولید کرده ایم و مصرف سوخت در کل صنعت مرغداری تقريباً ٦٨٥ ميليون لیتر بوده است.

با توجه به اینکه معمولاً سالنهای تخمگذار فاقد سیستم گرمایشی قابل توجهی هستند میتوان چنین تصور نمود که عمده این سوخت در بخش تولید گوشت مرغ، مصرف شده است ، یعنی به ازای هر یک هزار تن گوشت مرغ ؛ در حدود ۷۲۳ هزار لیتر ، سوخت مصرف شده است.

با توجه به پیشرفت علوم و وجود فن آوری مدرن ، ضرورت مطالعه و بازنگری کلی در عملکردها، به منظور افزایش میزان بهره وری در واحدهای تولیدی و همچنین کاهش ضایعات، ناشی از عدم رعایت اصول نوین مرغداری در زمینه های متعدد ، مورد تاکید می باشد.

امروزه کشورهای پیشرفته در زمینه پرورش طیور با استفاده از روش های مدیریتی نوین ، محصولی که تولید میکنند کمترین ریسک را برای تولید کننده و سوددهی بالا را برای او تضمین می‌کند.

همچنین کیفیت بالا برای مصرف کننده نیز ، قابل چشم پوشی نیست.

لذا با توجه به موضوع :

مدیریت گرمایش در سالنهای پرورش مرغ را مورد برسی قرار میدهیم

شاید بتوان بالا بودن مصرف سوخت در مرغداریها را به سادگی توجیه نمود ، و علت آنرا ارزانی خارج از حد معمول این طلای سیاه در گذشته ای نه چندان دور در کشور دانست.

اما با نگاهی واقع بینانه تر میتوان به این مهم پی برد که تنها، ارزانی سوخت دلیل مصرف بی رویه آن در مرغداری ها نبوده است.

والسلام علیکم ورحمت اله

تهيه و تنظيم : مهندس عليرضا عباسی ۱۳۹۳ دانشجوی دکترای مدیریت استراتژیک

نظری ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط